MD CARS

Import en export van autos

By - admin

De voordelen van het importeren van een auto

Veel mensen vragen zich af wat nu precies de voordelen zijn van het importeren van een auto. Als je er geen kaas van hebt gegeten, dan kan het een enorme klus lijken om een auto naar Nederland te halen. En eerlijk is eerlijk: het is ook complexer om een auto naar Nederland te halen als je het vergelijkt met een auto kopen bij je lokale dealer. Maar de voordelen van het importeren van een auto zijn de moeite waard. Wanneer je voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten, is het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland een meer dan reële optie. Waarom precies? Dat zullen we uitleggen.

Autorijden is goedkoper in het buitenland

Een van de voornaamste redenen dat een auto importeren een goede optie kan blijken, is het feit dat autorijden over de grens in de meeste gevallen goedkoper is. Wanneer we het hebben over brandstofprijzen, dan eindigt Nederland steevast bij de landen waar men het duurst tankt. En flinke belastingen heffen over auto’s, daar doet de Nederlandse overheid over het algemeen niet moeilijk over.

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

In een land als Duitsland is dit al heel anders. Dat is ook het grote voordeel voor mensen die auto’s willen importeren uit Duitsland. Vanwege de grotere afzetmarkt, is er ook meer concurrentie en is de automarkt een stuk groter. De prijzen voor nieuwe auto’s zijn daar lager en vaak vind je ook luxere auto’s tegen een lagere prijs. Dat allemaal betekent dat Duitsers veel vaker een ‘dikke bak’ rijden in vergelijking met hun Nederlandse buren.

Hele mooie auto die een stuk voordeliger is bij onze oosterburen…

Het betalen van BPM

BPM is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen die je betaalt bij aankoop van een auto. Het BPM-tarief is tegenwoordig gebaseerd op de CO²-uitstoot (voor personenauto’s). Ook bij het importeren van een auto zult u BPM moeten afdragen. Het gaat hier in de meeste gevallen om duizenden euro’s. Terwijl je bij de aankoop van een auto in Nederland de volledige BPM betaalt, is dit bij het importeren ervan niet het geval. Het voordeel kan oplopen tot wel de helft van de originele BPM (lees: duizenden euro’s).

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/

Geen gek idee dus, een mooiere auto importeren tegen een lagere prijs. Geen zin om zelf hier mee bezig te zijn? Je kunt een specialist inzetten als Easy Import. Dan nog zul je besparen t.o.v. kopen bij een Nederlandse dealer.