MD CARS

Import en export van autos

By - admin

Pipercross Luchtfilters voor een motor die langer meegaat

Een luchtfilter aanschaffen voor jouw motor, is dat nou een goed of een slecht idee? Een verbrandingsmotor met luchtfilter gaat makkelijk gezegd langer mee, omdat er minder slijtage van stofdeeltjes in de lucht plaatsvindt. Zo kun je er voor kiezen om een Pipercross luchtfilter aanschaffen, maar zitten hier nou nog nadelen aan?

Waarom een luchtfilter aanschaffen?

Als je de motor van jouw auto langer mee wilt laten gaan, kun je de aankoop van een luchtfilter overwegen. Alle luchtvervuiling, van minuscuul tot groot, worden er uitgefilterd en dat voorkomt dat bijvoorbeeld dat de zuigveren en de cilinderwand van de motor langer mee gaan.

Maar niet alleen voor de houdbaarheid van de motor is een luchtfilter belangrijk. Het zorgt er namelijk ook voor dat de motor minder herrie maakt en de luchtfilter werkt als vlamdover (bij een backfire).

Tip: https://www.carstyle.nl/xenon.html

Waarom niet een luchtfilter aanschaffen?

Een luchtfilter kan de ultieme redder van jouw motor zijn, maar hij is niet erg milieuvriendelijk. Dit komt doordat de aangezogen lucht niet goed door de luchtfilter kan gaan, waardoor er een vacuüm ontstaat. Dat werkt weer nadelig voor het brandstofmengsel en de lucht. He resultaat: de motor verbruikt meer brandstof en dat is natuurlijk niet goed voor het milieu. Verder kan dit vacuüm er voor zorgen dat er meer vuile stoffen worden aangezogen, waardoor de cilinderwand, kleppen en zuigveren eerder zullen slijten – en dat voel jij weer in jouw portemonnee.

Tip: https://www.carstyle.nl/exterieur/achterbumper.html

Nu kun je je afvragen waarom je überhaupt een luchtfilter moet aanschaffen, als het uiteindelijk toch de motor beschadigd. Het antwoord is simpel! Zolang je je maar aan de voorgeschreven periode of aantal kilometers houdt, is er niets aan de hand en zal jouw motor profiteren van een luchtfilter. Zodra je de luchtfilter zwaarder belast, kun je problemen krijgen. Check regelmatig dus of alles nog goed loopt en als het nodig is, vervang dan het luchtfilter.

Waarom Pipercross luchtfilters?

Al 25 jaar lang kan het Engelse bedrijf Pipercross zich expert noemen op het gebied van de productie van luchtfilters. De luchtfilters zijn niet alleen verkrijgbaar voor de normale mens, ook (inter)nationale raceteams maken gebruik van de onderdelen van Pipercross. Door nauw samen te werken met deze teams heeft het Engelse bedrijf de meest technologische geavanceerde producten kunnen ontwikkelen die er op de markt te verkrijgen zijn.